Inschrijven

Lotuskring Zuidoost DrentheWilt u tijdens uw oefeningen of trainingen gebruik maken van onze Lotus, neem dan contact met ons via onderstaand emailadres.

Herhalingslessen

Onze herhalingslessen zijn op 20 september 2023 weer begonnen.
Daarna iedere 3e Woensdag avond van de maand.

Oprichting en ontstaan van Lotuskring Zuid-Oost Drenthe 03

In 1963 zijn de heren Van Voorn uit Paterswolde en Dillerop uit Coevorden een opleiding gaan volgen in Utrecht, tot LOTUS, Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffer.

Tijdens de opleiding in Utrecht van 1964 tot 1965 reisden dhr. Dillerop en van Voorn,iedere vier weken of soms nog vaker naar Utrecht. En de navolgende mensen werden zaterdags in Assen bijgeschoold o.a., dhr. Peters, Ossel, Westerveld, van Reemst, von Hebel, Veurman, mej. Zomer en zuster Ter Reegen. Na een drie jarige opleiding en te zijn geslaagd, werd er een getuigschrift uitgereikt. Zij vormden de eerste kring Drenthe. Deze werd daarna gesplitst in kring Zuid-Oost Drenthe in Emmen en kring Noord in Zuidlaren.

Het doel was en is, om de EHBO'er realistischer met verwondingen in aanraking te brengen. In de Tweede Wereldoorlog nl. vielen er veel gewonden en de vrijwilligers vielen dan vaak in katzwijm bij het zien van de vreselijke verwondingen.
Toen is het besef gekomen, om de helpers te leren omgaan met de nep wonden, zodat ze er enigszins aan konden wennen, om hulp te verlenen.

Lees meer...

Wat is LOTUS

LOTUS is de Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding Slachtoffer.

U ziet dat er een auto tegen een boom staat en de brandweer is druk bezig het dak van deze auto te knippen. Er zit nog een slachtoffer in, ook de ambulance is aanwezig en buigt zich over een slachtoffer dat op de grond ligt.

Lees meer...

Bestuur

Samenstelling + ereleden

Voorzitter : Dhr. A. Holterman
Secretaris : Mevr. A. Aardema - Anninga
Penningmeester : Mevr. E.E. Prevost-Endert
Webmaster : Dhr.
Bestuurslid : Dhr. H.Heller
Bestuurslid : Mevr. A Hummel - Molema
Bestuurslid : Dhr. R.W. van Middeldijk
Studieleider : Mevr. M.Huberts-Kregel
Med.Begeleider  : Dhr. H. Kleve
ERELID : Mevr. A. Wieringa

 

 

Contact

Lotuskring Zuidoost Drenthe Lotuskring Zuid-Oost Drenthe
Boerschaplaan 39
7824 NA  Emmen
Tel: 0591-626252
Email: m.aardema@home.nl
Opleidingslocatie
Wijkcentrum Angelslo
Statenweg 107
7824 CW Emmen
0591-622578
Website: http://wijkcentrumangelslo.nl/