Lotus aanvragen

Lotuskring Zuidoost DrentheWilt u tijdens uw oefeningen of trainingen gebruik maken van onze Lotus, neem dan contact met ons via onderstaand emailadres.

Email: m.aardema@home.nl

Herhalingsles 17 April 2024

  De herhalingsles van 17 april

 In de Kop van Zuid niet doorgaan.

 Deze is verschoven naar 8 mei.

 

Wat is LOTUS

LOTUS is de Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding Slachtoffer.

U ziet dat er een auto tegen een boom staat en de brandweer is druk bezig het dak van deze auto te knippen. Er zit nog een slachtoffer in, ook de ambulance is aanwezig en buigt zich over een slachtoffer dat op de grond ligt.

De ambulance -verpleegkundige verzorgt de eerste hulp aan de slachtoffers en zorgt tevens voor de persoon in de auto, opdat deze ook veilig eruit gehaald wordt. Middels de plank wordt het slachtoffer uit de auto gehaald en op een veilige plaats verder onderzocht. Maar dan ziet U dat de beide slachtoffers opstaan en wordt het U duidelijk , dit was een oefening van de brandweer en de ambulancezorg. De slachtoffers zijn LOTUSSLACHTOFFERS, die voor dit "ongeval" gegrimeerd waren en met hun spel het ongeval realistisch maakten.

Zo worden de leden van de LOTUS-kring Zuid-Oost Drenthe overal ingezet Bij EHBO opleidingen en vervolglessen, BHV cursussen, Oefeningen van de Brandweer / Ambulancedienst / Politie en in Bedrijven en Fabrieken.

Contact

Lotuskring Zuidoost Drenthe Lotuskring Zuid-Oost Drenthe
Boerschaplaan 39
7824 NA  Emmen
Tel: 0591-626252
Email: m.aardema@home.nl
Opleidingslocatie
Wijkcentrum Angelslo
Statenweg 107
7824 CW Emmen
0591-622578
Website: http://wijkcentrumangelslo.nl/